Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Buitengesloten, wat nu?

Publicatiedatum: 18-05-2021

Stel, u loopt naar buiten en de deur valt achter u dicht maar de sleutels liggen nog binnen. Of u bent onderweg en u raakt uw huissleutels kwijt. Wat doet u dan? Vanhier Wonen heeft helaas geen reservesleutels van uw woning dus wij kunnen de deur niet voor u openen. Wel geven we u graag een aantal tips wat u kunt doen om te voorkomen dat u buitengesloten wordt en – indien het onverhoopt toch een keer gebeurd – wat u dan het beste kunt doen.

 

Reservesleutel achterlaten

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus het is verstandig om iemand in uw naaste omgeving een reservesleutel te geven. Denk bijvoorbeeld aan de buren of een familielid of kennis in de buurt. Iemand die u gemakkelijk kunt benaderen wanneer u uw sleutels bent verloren of vergeten.

Slotenmaker inschakelen

Wanneer u geen beschikking hebt over een reservesleutel, bijvoorbeeld omdat uw buren niet thuis zijn, of omdat u nergens een sleutel hebt achtergelaten, zult u de hulp in moeten schakelen van een slotenmaker. De kosten voor de slotenmaker moet u zelf betalen. Helaas zijn er veel slotenmakers die misbruik maken van de noodsituatie en de hoofdprijs vragen om een slot te openen. Kijk daarom eerst goed of de slotenmaker betrouwbaar overkomt en duidelijke tarieven hanteert. Vaak worden die al op de website van het bedrijf gedeeld.

Hoewel Vanhier Wonen niet met slotenmakers samenwerkt, willen we natuurlijk wel graag met u meedenken en u proberen te helpen om een goede slotenmaker te vinden. U kunt ons gerust hierover bellen.

 

Deel deze pagina