Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Buurtbemiddeling leidt tot een oplossing!

Publicatiedatum: 12-08-2021

Nederland is nu eenmaal een dichtbevolkt land. En hoe dichter mensen bij elkaar wonen, hoe makkelijker irritaties kunnen ontstaan. Meestal gaat het (gelukkig) om kleinere irritaties, zoals geluidsoverlast, hondenpoep, zwerfafval of een auto die altijd juist voor uw deur geparkeerd staat, terwijl er voor de deur van de eigenaar van de auto ook plek is.

 

Samen oplossen

Vaak helpt het om met elkaar te praten, en samen naar een oplossing te zoeken. Het liefst op een rustig moment, en ook op een rustige manier. Dus niet wanneer u boos bent of haast hebt. Door te luisteren naar elkaars verhaal en te proberen om begrip te tonen voor de ander, kunt u vaak samen tot een oplossing komen waar u beiden achter staat. Op de website www.problemenmetjeburen.nl kunt u tips vinden voor een zo prettig mogelijk gesprek.

Buurtbemiddeling helpt

Helaas is zo’n gesprek niet voor iedereen even makkelijk. De emoties kunnen soms hoog oplopen en dan kan er een situatie ontstaan dat u er samen niet meer uit komt. In zo’n geval kunt u een beroep doen op buurtbemiddeling. Vrijwel iedere gemeente werkt met buurtbemiddelaars. Dat zijn getrainde vrijwilligers die buren helpen om met elkaar in gesprek te gaan en samen tot een goede oplossing te laten komen.

Voor wie?

Buurtbemiddeling is gratis en is er voor iedereen die in een conflictsituatie zit of dreigt te komen. Het is wel belangrijk dat alle betrokken partijen vrijwillig deelnemen. Ook moeten alle partijen nadenken over mogelijke (gezamenlijke) oplossingen die voor iedereen haalbaar en aanvaardbaar zijn.

Wanneer geen buurtbemiddeling?

Met ernstigere zaken zoals agressie, verslaving, psychiatrische of relationele problemen kunt u niet bij buurtbemiddeling terecht. Daarvoor kunt u contact opnemen met maatschappelijk werk of de politie.

Waar kunt u terecht?

Woont u in de gemeente Voerendaal,? Dan kunt u contact opnemen met Impuls: buurtbemiddelingimpulskerkradenl. U kunt natuurlijk ook gewoon contact opnemen met Vanhier Wonen. Wij kunnen u helpen om in contact te komen met buurtbemiddeling in uw gemeente.  

Buurtbemiddeling zoekt nieuwe vrijwilligers
Buurtbemiddeling heeft altijd ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Om buurtbemiddelaar te worden is een gezonde dosis enthousiasme nodig. U krijgt een goede introductie, een basistraining, begeleiding tijdens de uitvoering van het werk en verdere scholing op maat. Een aantal buurtbemiddelaars is tevens mediator. Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Romy Postulart, coördinator Buurtbemiddeling. Telefonisch 045 – 545 6351 of via e-mail buurtbemiddelingimpulskerkradenl

 

 

Deel deze pagina