Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Check uw huurtoeslag

Publicatiedatum: 16-08-2022

Huurt u een woning van Vanhier Wonen? Dan komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag. Bijvoorbeeld wanneer de huur te hoog is in verhouding tot uw inkomen. De huurtoeslag wordt vanuit de overheid betaald. Wilt u weten of u recht hebt op huurtoeslag? Dan adviseren wij u om dit via de website www.toeslagen.nl te onderzoeken. Op deze site kunt u lezen aan welke voorwaarden u moet voldoen om huurtoeslag te kunnen krijgen, en kunt u ook uitrekenen hoeveel huurtoeslag u kunt ontvangen.

 

Gevolgen toeslag na huurverhoging

Per 1 juli zijn de huren volgens de wettelijke regels verhoogd. Hier hebt u in april al bericht van ons over ontvangen. Ontving u voor 1 juli al huurtoeslag? Dan hoeft u niets te doen. De Belastingdienst berekent de hoogte van de toeslag met de nieuwe huurprijs en de huurtoeslag loopt automatisch door.

Nog geen huurtoeslag?

Heeft u geen huurtoeslag dan is het misschien toch de moeite waard om ieder jaar te kijken of u misschien toch huurtoeslag kunt ontvangen. Want de overheid verandert ieder jaar de regels rondom de voorwaarden voor toeslagen. Op de website www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/ kunt u een proefberekening doen en ziet u direct of u misschien toch huurtoeslag kunt krijgen. U kunt het hele jaar door huurtoeslag aanvragen.

Verandert er iets?

Wanneer er iets verandert in uw persoonlijke situatie dan is het belangrijk dat u de Belastingdienst hier zo snel mogelijk van op de hoogte brengt anders kan dat vervelende financiƫle gevolgen voor u hebben. Neem altijd contact op met de Belastingdienst wanneer uw salaris of uitkering verandert. Ook wanneer u gaat samenwonen, trouwen, een medehuurder krijgt of wanneer een medebewoner vertrekt, moet u dit melden bij de Belastingdienst. Gaat u verhuizen? Dan moet u opnieuw een aanvraag voor huurtoeslag doen.

U heeft al huurtoeslag

Ontvangt u al huurtoeslag en is er niets veranderd in u persoonlijke situatie? Dan hoeft u niets te doen. Aan het einde van ieder jaar krijgt u automatisch bericht van de Belastingdienst over de toeslag in het volgend jaar. Eind 2022 kunt u dus een Huurtoeslagbericht verwachten waarin staat waar u in 2023 recht op hebt.

 

Deel deze pagina