Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Dit verandert er voor huurders in 2022

Publicatiedatum: 10-01-2022

Een nieuw jaar betekent voor ons en onze huurders vaak nieuwe regels. Ook dit jaar heeft het kabinet weer een aantal veranderingen in petto. In dit artikel proberen we uit te leggen wat de belangrijkste wijzigingen inhouden. Mocht een van deze veranderingen op u van toepassing zijn, dan informeren wij u hier uiteraard persoonlijk over.

 

Percentage huurverhoging nog niet bekend

Normaliter worden de huurprijzen ieder jaar met een bepaald percentage aangepast. In 2021 is dit niet gebeurd; vorig jaar hebben we te maken gehad met een bevriezing van de huur en bleven de huurprijzen gelijk aan het jaar daarvoor. Of en met welk percentage de huur wordt verhoogd is nu nog niet bekend. Daar beslist het kabinet later dit jaar over. Uiteraard informeren wij u hier tijdig over.

Passend toewijzen

Ook de manier van toewijzen van een sociale huurwoning verandert. Wilt u een woning huren, dan moet u rekening houden met de volgende grenzen:

  • Het jaarinkomen van alleenwonenden mag niet hoger zijn dan € 40.764,99 (prijspeil 2022);
  • Het gezamenlijk jaarinkomen van een meerpersoonshuishouden mag niet hoger zijn dan
    € 45.013,99 (prijspeil 2022).

De inkomensgrens voor het huren van een woning is dus gewijzigd en ligt nu hoger dan een aantal jaren geleden. Kwam u toen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning omdat uw inkomen te hoog was? Het zou kunnen dat u nu wel binnen de marge valt. Al onze woningen worden aangeboden via www.thuisinlimburg.nl. Hier kunt u zich gratis inschrijven als woningzoekende. Na uw inschrijving krijgt u direct te zien welke huurwoningen passen bij uw zoekopdracht en inkomen.

 

Deel deze pagina