Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Gemeenteraadsverkiezingen: kies voor wonen

Publicatiedatum: 09-03-2022

Volgende week, op 14, 15 en 16 maart 2022, mag u uw stem uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen kiest u de leden van de gemeenteraad. Hoewel stemmen niet verplicht is, is het toch verstandig om van uw stemrecht gebruik te maken omdat u door te stemmen invloed kunt uitoefenen op de keuzes die er binnen uw gemeente worden gemaakt. Een van de onderwerpen die aan bod komen in de gemeentepolitiek is ‘wonen’.

 

Prettig wonen voor iedereen

Het onderwerp ‘wonen’ gaat ons allemaal aan het hart. We willen immers allemaal fijn kunnen wonen. Helaas wordt het steeds moeilijker om een passende woning te vinden. Daarom is het belangrijk dat er gewerkt wordt aan het aanbod aan woningen én aan een goede verhouding tussen verschillende typen woningen zodat een goede doorstroom gecreëerd kan worden. Nieuwbouw kan een oplossing zijn, maar ook een nieuwe invulling van leegstaande panden kunnen een positieve bijdrage leveren aan de overspannen huizenmarkt. 

Wat ú kunt doen

De kandidaten met de meeste stemmen komen als raadslid in de gemeenteraad. Door volgende week uw stem uit te brengen op een partij die zich sterk maakt voor wonen, is de kans groter dat er vanuit de gemeente daadwerkelijk actie ondernomen wordt om de woningnood aan te pakken. Zo zorgt u er indirect voor dat we allemaal prettig kunnen wonen.

 

Deel deze pagina