Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Groot woningtekort in regio Parkstad

Publicatiedatum: 01-06-2021

Wanneer u het nieuws de afgelopen tijd een beetje hebt bijgehouden, is het u vast niet ontgaan dat er veel te doen is over het grote tekort aan huurwoningen in de sociale sector. Ook bij Vanhier Wonen merken we dat mensen moeite hebben om een woning te vinden. Waar we voorheen ongeveer 30 à 40 reacties kregen op een te huur aangeboden woning, zijn dat er tegenwoordig ruim 250!

 

Huisvestingsverordening

Niet alleen in Voerendaal spelen deze problemen, ook in andere gemeentes in de regio is de vraag naar huurwoningen enorm. De Regio Parkstad gaat daarom onderzoeken hoe het precies zit met het woningtekort. Zijn er bijvoorbeeld doelgroepen die telkens opnieuw buiten de boot vallen? Met het onderzoek wil de Regio Parkstad kijken welke oplossingen zij kunnen bieden.

Toekomstgericht

Vanhier Wonen volgt het nieuws omtrent de ontwikkelingen op het gebied van de woningnood op de voet. We blijven vooruitkijken en grijpen kansen om het tekort aan woningen te verkleinen met beide handen aan. Zo hopen we dat we binnenkort kunnen starten met de realisatie van 20 levensloopbestendige woningen in Klimmen. Het lost het probleem weliswaar niet direct op, maar we kunnen in ieder geval weer wat mensen blij maken met een fijn thuis.

 

Deel deze pagina