Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Hoe kom ik aan een huurwoning?

Publicatiedatum: 18-08-2021

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning of wilt u weten hoe u in de toekomst in aanmerking komt voor een sociale huurwoning? Wij informeren u graag over een paar spelregels waarmee u te maken krijgt in uw zoektocht naar een huurwoning, en wat u moet doen om in aanmerking te komen voor een woning.

 

Passend toewijzen

Om de sociale huurwoningen zo eerlijk mogelijk te verdelen, staat in de Woningwet dat woningcorporaties (en dus ook Vanhier Wonen), de woningen passend moeten toewijzen. Passend toewijzen betekent dat de woningen die worden verhuurd moeten passen bij het inkomen en de grootte van het huishouden van de huurder. Daarmee wordt voorkomen dat mensen met een laag inkomen terecht komen in een te dure woning. De overheid wil hiermee de woonlasten voor huishoudens met een laag inkomen betaalbaar houden..

Aanbod via Thuis in Limburg

Alle woningen van Vanhier Wonen worden aangeboden via Thuis in Limburg. Op de website www.thuisinlimburg.nl staat het grootste aanbod huurwoningen van Limburg. Dus niet alleen van Vanhier Wonen, maar ook van vele andere woningcorporaties in Limburg. Wanneer u, nu of in de toekomst,op zoek bent naar een huurwoning kunt u zich inschrijven als woningzoekende bij Thuis in Limburg en een zoekprofiel aanmaken. U ontvangt dan e-mails wanneer er woningen beschikbaar staan die voldoen aan uw woonwensen en passen bij uw inkomen en huishoudgrootte. Via de site kunt u vervolgens reageren op een woning. Inschrijven bij Thuis in Limburgt is geheel vrijblijvend en gratis. Vanaf het moment dat u ingeschreven staat begint u met het opbouwen van inschrijftijd.  

Gereageerd op een woning

Nadat een woning op Thuis in Limburg gepubliceerd heeft gestaan wordt een kandidatenlijst samengesteld op basis van de inschrijftijd. Diegene die als langste ingeschreven staat komt bovenaan te staan. Wanneer u op een woning reageert op Thuis in Limburg bestaat de kans dat  wij u uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Voordat wij een kandidaat uitnodigen voor een kennismakingsgesprek controleren wij of deze aan alle voorwaarden voldoet om de woning ook daadwerkelijk te mogen huren. Wij vragen onder andere om de meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst, een recente loonstrook, een verhuurdersverklaring en een uitdraai van de gemeentelijke basisadministratie met uw woonhistorie. In de advertentie van de woning wordt duidelijk aangegeven welke gegevens wij van u nodig hebben. Wanneer deze gegevens niet beschikbaar zijn wordt de kandidaat overgeslagen voor de woning. Wanneer na het kennismakingsgesprek blijkt dat we u daadwerkelijk een aanbod voor de woning mogen doen, mag de woning bezichtigd worden. Wanneer u vervolgens besluit om de aangeboden woning te huren, dan wordt de huurovereenkomst getekend. 

Verleng uw inschrijving

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw inschrijving bij Thuis in Limburg geldig blijft. Elk jaar krijgt u een paar weken voordat uw inschrijving verloopt, een e-mail van Thuis in Limburg om uw inschrijving te verlengen. Wanneer u dat niet doet, wordt u automatisch uitgeschreven. Uw inschrijving vervalt ook wanneer u via Thuis in Limburg een woning accepteert, uw zoektocht is tenslotte geslaagd! Wij raden u aan om, wanneer u een woning accepteert, u direct weer in te schrijven als woningzoekende. Niet omdat wij willen dat u opnieuw gaat verhuizen, maar omdat het een prettig idee is om – wanneer de situatie zich voordoet – wel weer snel in aanmerking te kunnen komen voor een andere woning. 

 

Deel deze pagina