Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Informatieve bijeenkomst nieuwbouwplannen Maastrichterlaan Vaals

Publicatiedatum: 16-12-2021

Impressie van het plan gezien vanuit de Clarissenstraat

Eerder dit jaar heeft Vanhier Wonen de koopovereenkomst van het terrein van het voormalig Esso tankstation aan de Maastrichterlaan in Vaals getekend. Vanhier Wonen is van plan om deze locatie nieuw leven in te blazen met de nieuwbouw van 34 – grotendeels levensloopbestendige – woningen en appartementen. Levensloopbestendig wil zeggen dat huurders op alle momenten van hun wooncarrière in deze woningen kunnen wonen. De woningen zijn dus niet alleen geschikt voor starters en kleine gezinnen, maar ook voor senioren en voor mensen met een lichamelijke beperking en/of een zorgvraag.

 

Bijeenkomst omwonenden

Medio december hebben wij speciaal voor de direct omwonenden van de locatie een informatiebijeenkomst gehouden. Wij vinden het immers belangrijk dat de omwonenden zich kunnen vinden in de plannen en willen graag hun ideeën en adviezen meenemen in de verdere ontwikkelingen van het ontwerp.

Tijdens de bijeenkomst hebben wij de omwonenden goed kunnen informeren over de actuele plannen. Uiteraard is het concept ‘levensloopbestendig wonen’ uitgebreid aan bod gekomen. Maar ook andere onderwerpen zijn de revue gepasseerd, zoals bijvoorbeeld het parkeren in de buurt. Na afloop hebben de aanwezigen een enquête mee naar huis gekregen waarin ze voor hun belangrijke zaken omtrent de nieuwbouw kunnen aangeven. Vanhier Wonen zal proberen de meningen, tips en adviezen van de omwonenden zoveel mogelijk mee te nemen in het finale plan en de uitvoer van de bouw.

Meer informatie

We hebben de bijeenkomst als zeer prettig ervaren! We zullen de omwonenden en alle andere belanghebbenden blijven informeren over de voortgang van de plannen en zien met vertrouwen een zinvolle en mooie herbestemming van het voormalig Esso terrein aan de Maastrichterlaan tegemoet. Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Deel deze pagina