Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Komt u in aanmerking voor energietoeslag?

Publicatiedatum: 25-04-2022

Sommige mensen met een laag inkomen hebben recht op een eenmalige energietoeslag van hun gemeente. Deze energietoeslag is bedoeld om u een beetje tegemoet te komen in de stijgende energiekosten.

 

Automatisch of zelf aanvragen?

De uitkering van de energietoeslag wordt door de gemeente waarin u woont geregeld. Wanneer u al een uitkering ontvangt van de gemeente dan krijgt u de energietoeslag automatisch. Bijvoorbeeld wanneer u een bijstandsuitkering, IOAW, IOAZ of Bbz heeft.

Maar de gemeente kent niet alle inkomens. Ontvangt u bijvoorbeeld alleen AOW of bent u zelfstandig ondernemer en leeft u van het sociaal minimum? Dan komt u misschien ook in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. In dit geval kunt u de toeslag zelf aanvragen. Op de website van de Woonbond leest u wat de richtlijnen zijn om in aanmerking te komen voor de energietoeslag en waar u op moet letten wanneer u deze aanvraagt bij uw gemeente. Neem contact op met uw gemeente om de energietoeslag aan te vragen. Vaak vindt u op de website van uw gemeente ook al meer informatie over de eenmalige energietoeslag.

Voorkom financiële problemen

De afgelopen tijd zijn niet alleen de energieprijzen flink gestegen. Alles wordt duurder en duurder. Heeft u moeite om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen? Dan kan De Voorzieningenwijzer u misschien helpen. De VoorzieningenWijzer is een zeer succesvol hulpmiddel om uw financiële situatie op orde te krijgen én te houden. Zo ontstaat minder risico op schulden. Bent u huurder van Vanhier Wonen en bent u benieuwd wat De VoorzieningenWijzer voor u kan doen? Neem dan contact met ons op.

 

Deel deze pagina