Nieuwsbericht

Onze Buurt editie 2020: leefbaarheid in de wijk stimuleren!

Publicatiedatum: 19-05-2020

Onze Buurt is een actie die mensen en groepen stimuleert om zelf te werken aan de leefbaarheid in de wijk, buurt of dorp: doet u ook mee? 

Doelstelling 
Onze Buurt bevordert de leefbaarheid in wijken en dorpen. We vinden het belangrijk dat mensen in wijken samen werken aan de verfraaiing van de omgeving en onderlinge contacten opzoeken. Daarom reiken we elk jaar een stevig startkapitaal uit aan het beste buurtplan. Inschrijven voor de prijs van dit jaar kan tot en met 27 augustus 2020.

De jury kiest na een inschrijfperiode eerst de zes beste projecten van Limburg, die allemaal een mooi geldbedrag winnen. De winnende groepen hebben allemaal verbindende projecten ingeschreven die een voorbeeld zijn van burgerparticipatie. Na een presenatiemiddag kiest de jury uit de zes finalisten het allerbeste project en dat wint de hoofdprijs van maximaal 45-duizend euro. In 2018 en 2019 besloot de jury niet een maar 2 winnaars aan te wijzen, die de hoofdprijs delen.

Sinds 2020 kent de buurtenactie ook ‘Het Onze Buurt Zetje”, een stimuleringsbudget voor groepen die een goed plan hebben, maar nog wat steun nodig hebben om de eerste stappen te kunnen zetten naar een echt project.

 

Initiatief
Onze Buurt is een actie van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds, L1 en MGL. Sinds 2018 steunt ook Provincie Limburg deze actie, in het kader van de Sociale Agenda 2025.

Klik hier voor meer informatie!

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden