Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Vanhier Wonen bouwt 10 patiobungalows in Banholt en Sint Geertruid

Publicatiedatum: 16-05-2022

Foto v.l.n.r. Peter Ravestein (manager Wonen van Vanhier Wonen) - Wiel Dreessen (wethouder gemeente Eijsden-Margraten) - Sjraar Cox (burgemeester gemeente Eijsden-Margraten) - Leon Creugers (directeur-bestuurder Vanhier Wonen) Foto Daphne Dumoulin

Op 12 mei 2022 gaven Vanhier Wonen en de gemeente Eijsden-Margraten het officiële startsein voor de bouw van tien levensloopbestendige patiobungalows in Banholt en in Sint Geertruid.

 

Levensloopbestendig wonen in Banholt en Sint Geertruid

In Banholt gaat het om vijf levensloopbestendige woningen in het plan “Mheerderweg Noord”. Deze komen te liggen achter de Mheerderweg, in het verlengde van de St. Gerlachusstraat. Ook aan de Laathof in Sint Geertruid gaat Vanhier Wonen vijf levensloopbestendig woningen bouwen. Levensloopbestendig wil zeggen dat huurders op alle momenten van hun wooncarrière in deze woningen kunnen wonen. De woningen zijn dus niet alleen geschikt voor starters en kleine gezinnen, maar ook voor senioren en voor mensen met een lichamelijke beperking en/of een zorgvraag.

Duurzaam en betaalbaar

Deze patiobungalows voor de sociale huursector zijn ‘gasloos’ (bijna energieneutraal) en hebben een woonoppervlak van circa honderd vierkante meter, twee slaapkamers, een berging en parkeergelegenheid op eigen terrein. Wethouder Wiel Dreessen van de gemeente Eijsden-Margraten: “Passende/betaalbare woningbouw is de basis voor levendige dorpen en gemeenschappen, vitale voorzieningen, verenigingen en scholen, en voor onze lokale/regionale economie”. De verwachting is dat door de realisering van deze levensloopgeschikte woningen de doorstroom van woningen verder op gang komt. Dit zal een positief effect hebben op de leefbaarheid in Banholt en Sint Geertruid.

Thuis in Limburg

Te zijner tijd zullen de woningen via Thuis in Limburg te huur worden aangeboden. Wanneer u eventueel in aanmerking wilt komen voor een van deze woningen, is het aan te raden om u alvast in te schrijven als woningzoekende op www.thuisinlimburg.nl. Dit is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Hoe verder

In de toekomst houden wij u via onze website op de hoogte van de vorderingen van de bouw. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

 

Deel deze pagina