Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Vanhier Wonen maakt vuist tegen eenzaamheid

Publicatiedatum: 29-09-2021

Veel mensen in Nederland zijn eenzaam of voelen zich alleen. Wanneer iemand eenzaam is, dan mist die persoon de verbondenheid met andere mensen. Daardoor kan die persoon zich verdrietig of bang voelen en daar zelfs lichamelijke of psychische klachten door ervaren. Vaak is het lastig om te zien of iemand eenzaam is en ook rust er nog wel eens een taboe op dit onderwerp. Mensen praten nu eenmaal niet graag over zichzelf en hun gevoelens. Daarom is Vanhier Wonen blij dat van 30 september tot en met 7 oktober in heel Nederland activiteiten worden georganiseerd tegen eenzaamheid. Gedurende deze ‘Week tegen Eenzaamheid’ staan we met z’n allen stil bij dit probleem. 

Hele jaar tegen eenzaamheid

Het is goed dat er veel activiteiten worden georganiseerd waar mensen bij kunnen aansluiten en aan kunnen deelnemen. Dat trekt mensen misschien nét over de streep om lid te worden van een vereniging of een nieuwe vriendschap te sluiten. Dit is een goed begin, maar helaas kunnen we het probleem ‘eenzaamheid’ niet in één week oplossen. Daarom staat Vanhier Wonen het gehele jaar door stil bij dit onderwerp.

Thuis in de buurt

Want wij willen graag dat onze huurders zich thuis voelen. Niet alleen in hun woning, maar ook in hun buurt. Zeker voor mensen die eenzaam zijn, is contact met buren heel belangrijk.

De Burendag, die onlangs plaatsvond op zaterdag 25 september, is een voorbeeld van een van de activiteiten die Vanhier Wonen onderneemt in het verbinden van buurtgenoten.

Ook tijdens Corona

Gelukkig zijn de meeste Corona-beperkingen inmiddels opgeheven en mogen we elkaar weer met een gerust hart bezoeken en dingen ondernemen. Tijdens de Corona lockdown was dit helaas anders. Omdat in die periode heel veel mensen zich alleen voelden en we bij Vanhier Wonen tóch wilde laten blijken dat we aan onze bewoners dachten, hebben we veel van onze huurders gebeld om te vragen hoe het met hen ging. Zo’n eenvoudig telefoontje kan een echt lichtpuntje zijn voor mensen die eenzaamheid ervaren.

Wat u kunt doen

Ook ú kunt een steentje bijdragen in de strijd tegen eenzaamheid. En dat hoeft u echt niet veel tijd, energie of geld te kosten. Wij gaven al even het voorbeeld van het telefoontje. Een praatje op straat of een kaartje in de bus zijn ook voorbeelden van simpele acties die de ander echt een positief gevoel kan geven. 

Wanneer u iemand kent die zich eenzaam voelt, of als u zich zelf alleen voelt, dan kunt u voor vragen of hulp ook terecht bij uw gemeente.

 

Deel deze pagina