Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Verandert er iets in uw leven? Check de huurtoeslag!

Publicatiedatum: 23-09-2021

Veel van onze huurders ontvangen een bijdrage van de overheid in de huurkosten: de zogenaamde huurtoeslag. De hoogte van de huurtoeslag is van een aantal zaken afhankelijk. Zo kijkt de Belastingdienst naar uw eigen inkomen en dat van eventuele medebewoners, uw eigen vermogen, en natuurlijk de hoogte van de huur die u maandelijks aan Vanhier Wonen voor uw woning betaalt. Meestal is het zo dat mensen met een laag inkomen een hogere huurtoeslag ontvangen dan mensen met een hoger inkomen.

 

Niet automatisch

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor huurtoeslag, moet u dit zelf aanvragen. De Belastingdienst verstrekt huurtoeslag namelijk niet automatisch en ook Vanhier Wonen kan u hier niet mee helpen. Via de website Mijn Toeslagen kunt u huurtoeslag aanvragen. Hier vindt u ook alle informatie over de voorwaarden van huurtoeslag.

Veranderingen zelf doorgeven

Ontvangt u huurtoeslag en verandert er iets in uw leefsituatie? Dan is het belangrijk om de Belastingdienst hiervan op de hoogte te brengen. Bijvoorbeeld wanneer u meer of juist minder bent gaan verdienen. Wanneer u gaat samenwonen of gaat scheiden. Of wanneer een kind het huis verlaat. Dit zijn gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op uw recht op huurtoeslag, en de hoogte van de toeslag.

Zelf doorgeven voorkomt financiƫle ellende

Om er zeker van te zijn dat u het juiste bedrag aan toeslag ontvangt en niet het risico wilt lopen dat u later geld moet terugbetalen, is het belangrijk dat u zelf zo snel mogelijk wijzigingen doorgeeft aan de Belastingdienst. De Belastingdienst trekt niet zelf aan de bel wanneer er iets veranderd aan uw recht op toeslag en wanneer u vergeet om een wijziging door te geven kan dat vervelende financiƫle gevolgen hebben.

Op de website www.belastingdienst.nl/toeslagen vindt u alle informatie over deze en andere toeslagen. Wanneer u inlogt met uw DigiD code kunt u bovendien direct wijzigingen doorgeven.

 

Deel deze pagina