Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Wij wensen u een heerlijke zomer!

Publicatiedatum: 07-07-2021

Twee weken geleden is de astronomische zomer begonnen, de Corona maatregelen zijn flink versoepeld en de zomervakantie dient zich over een paar weken aan. Genoeg ingrediënten voor een heerlijke zomer, denken wij zo! Maar om ervoor te zorgen dat iedereen van een heerlijke zomer kan genieten, is het goed om bij een paar dingen stil te staan. Vanhier Wonen deelt graag een paar tips:

 

Lekker naar buiten!

De zomertijd betekent dat we lekker naar buiten kunnen. Genieten van de tuin, op het balkon of op straat. Maar houdt u ook rekening met de buren? In sommige gevallen kunnen zij overlast ervaren. Bijvoorbeeld van uw muziek of van hard stemgeluid. Zeker wanneer dat later op de avond is en uw buren graag willen slapen. Dit kan irritaties veroorzaken. Denk daarom aan uw buurtgenoten wanneer u buiten bent en zet ook binnen de volumeknop van uw muziekinstallatie of televisie zachter wanneer u ramen en deuren open hebt staan.

Tuinfeest: informeer uw buren

Een tuinfeestje is hartstikke leuk, maar wanneer de hele buurt mee kan ‘genieten’ van de muziek is dat natuurlijk niet prettig. Natuurlijk kunt u best eens een feestje geven, maar stop dan een briefje bij de buren in de bus om hen van tevoren te informeren. Wel zo netjes. Of nodig uw buren gezellig uit!

Zomertijd = barbecue tijd

Veel mensen vinden het heerlijk om in de zomer te barbecue-en. Maar niet iedereen vindt de rook en geur even prettig. Gebruik daarom een barbecue die voor zo min mogelijk overlast zorgt. Bijvoorbeeld een elektrische- of een gasbarbecue. Zet de barbecue zo neer dat de walm niet precies naar de buren waait. Ditzelfde advies geldt natuurlijk ook voor de vuurkorf!

“Buren, we gaan op vakantie!”

We mogen weer op vakantie! Gaat u weg? Informeer dan uw buren zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan kunnen zij contact met u opnemen.

Zorg er daarnaast ook voor dat het lijkt of uw woning bewoond is. Vraag familie, vrienden of de buren bijvoorbeeld om voor u de brievenbus leeg te maken. Ook kunt u een tijdschakelaar op de lampen zetten, een kopje op tafel laten staan of wat speelgoed op de grond laten liggen. Zo lijkt het alsof u niet lang weg bent en dat schrikt eventuele inbrekers af. Want die gaan niet op vakantie…

 

Deel deze pagina